2013. március 30., szombat

Divergent

A Beavatott:
  Egyetlen döntés, amelytől megváltozol.

Fülszöveg:

EGYETLEN DÖNTÉS 
alapján megtudhatod, kik az igazi barátaid 
EGYETLEN DÖNTÉS 
meghatározhatja az értékrendedet 
EGYETLEN DÖNTÉS 
örökre megmutathatja, kihez és mihez vagy hűséges 
EGYETLEN DÖNTÉS, AMELYTŐL MEGVÁLTOZOL

Beatrice Prior az antiutópisztikus Chicagóban él: az itteni társadalom öt csoportra tagolódik, melyek mindegyike egy-egy erény kiművelését írja elő tagjai számára. Ők az Őszinték, az Önfeláldozók, a Bátrak, a Barátságosak és a Műveltek. Az év egy bizonyos napján a mindenkori tizenhat éveseknek el kell dönteniük, melyik csoporthoz kívánnak tartozni. Ennek kell szentelniük életük hátralevő részét. Beatrice ingadozik aközött, hogy a családjával maradjon-e, vagy végre önmagává váljon. Ez a két lehetőség kizárja egymást. Végül olyan döntést hoz, amely mindenki számára meglepetést jelent – még önmagának is.


Múlt héten olvastam Veronica Roth művét, A Beavatottat.
Maga a gondolat jó, miszerint a jövőbeli Chicagoban 5 csoporton belül élnek az emberek, de a történetből többet is ki lehetett volna hozni, a véleményem szerint.
Nem kell félreérteni, engem elbűvölt az a világ, és a szereplők is, de szerintem több is rejlik ezekben a szereplőkben. Mindenkiben: Trisben, Négyesben és a többiekben is.


A főszereplő lányban, Trisben az tetszett, hogy nem kifejezettem az a nyávogós, semmit nem tudok megcsinálni egyedül csaj.
Ami kifejezetten nem tetszett, az Négyes/Tobias titka volt!! Mikor még a könyv elején szóba jött Marcus fia, Tobias, már akkor éreztem, hogy neki lesz valamilyen szerepe ebben a történetben, mert még ilyesmi nem volt. Két szituációban is jól kisülhetett volna ez. Az egyik, ha Négyes valahol az elején elmondja, hogy Ő az. A másik lehetőség az az lett volna, ha az egész titok köré több falat kerített volna Roth, mert úgy nem szúrta volna ki egyből a szemünket

A második részét még nem olvastam, de már nagyon várom, hogy a kezeim közé kaparinthassam.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése